Monté idag

Idag ska jag och Håkan åka in till travet och titta på Monté, Lotta har spår 1 och Peter har spår 2! Peter har flest segrar i sverige och Lotta har näst flest segrar i sverige. Jag håller på Lotta eftersom hon är min kursledare ;)


Charlotta Lusensky

Sista gången på förberedande

Jag sitter här i skrivandets stund med mjölksyra i både armar o ben, Lady hästen jag fick låna var ursöt, ganska liten och svart var hon. Hade blivit varnad innan att hon var väldigt stark och väldigt het, och det var hon också, men hon var rolig och rida och det var en bra erfarenhet.
Hon var aldrig riden i monté förut och hade förmodligen bara joggat med ryttare förut, för hon blev lite osäker när vi kom upp i högre tempon och hon övergick i galopp, men voltstarterna gick jättefint. Och tydligen hade hon sett ut o va lugnare än vanligt o de va väl tur för mej :Pxoxo Bella Manson

Spån - i huvvet? Nej - Stallet!!Nu ska vi strax åka iväg o hämta spån till tottohästarna...ansträngande, men armmuskler ;D sen så ska jag nog ut och rida Lillan en sväng, får se om jag hinner blogga lite innan montékursen!

xoxo Bella Manson

Egons LoppVar ju på Axevalla idag och Egon skulle gå löp, skulle också titta när Lotta, min kursledare i Monté skulle kvala en häst, men den blev struken, så det blev inget kvar för henne, fast ägaren till hästen (säger inte vem) ringde inte henne och berättade detta så hon åkte dit i onödan. Taskigt tycker jag, man får ju faktiskt ringa och meddela ryttaren om hästen stryks.Håkan värmde Egon nere på skogsslingan så att han inte skulle stressa innan loppet, kusken hann inte värma honom eftersom att han skulle köra andra hästar i andra lopp, men han kändes fin under värmningen enligt Håkan.Vi var lite nervösa inför starten, det var autostart eftersom att Egon inte riktigt pallar det där med voltstarter, speciellt inte för vagn, men han hade spår 12, och 2 hästar var strykna, men de ska ändå starta på sin givna plats, det vill säga han ska inte starta vid vingen utan en häst bakom vingen, men han hade ju ingen häst framför sej, här har vi Egons svaghet, att han stressar i starterna och vi trodde inte att det skulle gå o hålla honom på sin placering, men det gick hur bra som helst. :)Egon öppnade fint och gick kanon genom hela loppet fram till 600 sista, då dog han och hamnade tyvärr näst sist, skulle loppet ha varit 600 meter kortare så ser ni ju på bilden hur de hade gått ;). 2140 är inte riktigt Egons distans, men det är något som han får lära sig. Han har ju bara startat 1 gång innan på 2 år också, så det ska nog bli bra när han har lite fler lopp i kroppen och får bättre spår än de sämsta nummer 12.Vi var nöjda med honom iaf, han gjorde ett bra löp även om han inte orkade det sista, och han ser väl också ganska nöjd ut här efteråt ;D

xoxo Bella Manson

Ska snart dra...

Snart e de dax o dra in till Axevalla då. Egon startar i lopp 5, strax innan klockan 8. Vi ska vara inne runt 5 tänkte vi, då hinner jag se när Lotta kvalar en av Stenströmmers hästar i Monté. Då får jag också veta om det möjligtvis finns någon häst jag kan låna till montékursen imorn, Egon går ju löp idag och Fraktura opererades ju i onsdags.

Wish us good luck ;)

xoxo Bella Manson

Lopp imorgon!

Hej bloggen!

Jag har precis varit ute och joggat Egon inför loppet imorgon. Han kändes riktigt fin, så det kan nog gå völ imorgon, vi hoppas väl inte direkt på något topp-placering imorgon eftersom han startar i spår 12 och har några riktigt bra hästar framför sig. Men vi hoppas iaf på att han gör ett bra lopp, och blir det prispengar tackar vi inte nej ;)

Bella <3 Egon

Var ute och red snabbjobb på Egon nyss, testade att rida han på ett rakt gummibett med äppelsmak, och en vanlig pullarnosgrimma istället för hans special special, han gick faktiskt kanon på det, och jag fick en mycket ärligare kontakt med munnen på honom, han gick bättre i själva snabbjobben med, men det märks att han har gått i liten hage med Fraktura i 2 dar nu, för han var jättepigg :)Tyvärr så snubblade han till när han fick syn på 2 andra hästar som var ute och sparkade sej själv med brodden, så han hade blött en massa, fick tvätta noga när vi kom hem, och håller tummarna för att det inte ska va någon skada skedd eftersom att han ska gå löp på tisdag.

Fraktura genomgick sin operation i onsdags, den gick jättebra och blev väldigt simpel. så nu ska hon skrittas 15 minuter om dagen och hon och Egon får gå i en liten liten hage tillsammans så hon inte kan springa omkring. Egon får stå med henne för att hon ska hålla sej lugn.

Jobbad igår också, på puben, gick bra förutom att det slutade med att jag mådde fruktansvärt illa, men det var en lyckad kväll med mkt folk.

Blir mkt skrivand eftersom att jag inte har haft tid att sätta mej ner och blogga på 2 dagar nu, har varit full fart me allt inför puben osv,

xoxo Bella Manson

Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.