Uppvisingslopp imorn :)

I helgen är det "På Landet" festival på  Axevalla och imorgon är det uppvisningslopp i Monté som jag ska vara med o rida i, det är klockan halv 12 om någon vill komma och titta, inträdet till festivalen är 100 kr.
xoxo Bella Manson

Nytt Världsrekord!!

Prince de Montfort - Antoine Wiels

Solvallapubliken fick bevittna ett världsrekord i söndags!
Den Franska hästen Prince de Montfort vann Montéeliten på kilometertiden 1.10,5 - ett nytt världsrekord för ridande trav alla kategorier.


Den franske hästen har prenumererat på förstaplatserna i de stora montéloppen i Norden i vår.
Prince de Montfort och jockeyn Antoine Wiels har tagit överlägsna segrar i Finland och Norge den senaste tiden. Nu svepte Prince de Montfort fältet på den sista bortre långsidan och vann med halva upploppet.
- Hästen flög ju iväg och lämnade de andra för tredje loppet i rad och det tycker jag är helt fantastiskt. Han har ju redan gått 1.11,1 över medeldistans på Vincennes utan startbil så visste om att han var snabb, sade tränaren Sebastien Guarato.
Det tidigare världsrekordet i monté sattes 2008 av hästen Malakite.

Såhär glad var Antoine Wiels när han red i mål och slog de nya världrekordet!

Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.