Montékurs idag

Idag var det Montékurs igen, det gick sååå mkt bättre än sist, hade en huva på me ååh kommer inte ihåg vad de kallas xD men de va typ plast i haha, då var han iaf mkt mkt lugnare o gick asbra på de, eller de blev lite galopp i kurvan, men mamma såg varför, för han gick uteställd och då kan han inte hålla traven, så de känns inte så kul att de e 2 veckor kvar tills jag får testa igen, för han ska gå löp på tisdag, men jag kanske får låna en annan häst till kursen nästa gång. Man kan ju hoppas iaf att jag kan det.
Vi ska testa att byta bett på honom med, han går ju på något väldigt special nu, som bara han får tävla med, men Lotta tycker att vi ska testa med vanligt gummibett på honom och det tror jag kan fungera riktigt bra faktiskt.


(alla montébilder jag lägger upp är bara randombilder från nätet)

xoxo Bella Manson

Egon gick bra idag :)Sist jag red snabbjobb var Egon lite busig o kändes inte så koncentrerad på vad han skulle göra, körde hellre ner huvude så han böev stark o galopperade, men idag var han mycket mer laddad, mycketmer koncentrerad och gick jättebra :) Då är man glad efter ridningen.

Imorgon ska han få vila så att han är extra laddad på Montékursen på onsdag :)

xoxo Bella Manson

First time!

Igår startade min förberedande Montélicens kurs. Jag kände mig lite som en prinsessa innan vi åkte, för jag jobbade innan så jag skulle egentligen inte hinna dit i tid, så när jag kom med bussen hem efter jobbet så stod Danne o väntade med bilen och körde mej hem, hemma står mamma i stallet och har borstat och håller på och förbereda min häst, och inne står Håkan färdig med maten....måste faktiskt erkänna att det kändes lite bra ;)


(Inte jag)

På montékursen sen hade vi först teori, vi fick presentera oss själva och berätta lite vad vi kan innan inom ridning och trav. Jag blev förvånad, för där inne satt en gammal barndomsvän från högstadiet, hon skulle också gå kursen. Eftersom att det bara kommer bli 4 gånger istället för 8 nu på den förberedande så kommer den bli lite komprimerad, men vi gick igenom lite regler o hon kollade lite vad vi kunde o så, speciellt mej eftersom jag kommer från ridsidan och inte travsidan.


Min Montékursledare Lotta!

Efter teorin så var det dags för ridning, det hela var väldigt simpelt, det gick mest ut på att visa att man kunde sätta på hästen utrustningen :P och det kan jag ju sedan barnsben, sedan möttes vi upp i defileringsvolten (haha heter de så?) och sedan rida ut på banan en och en o trava 3 varv i bakvarv, och självklart stå upp under dessa varv...trodde inte jag skulle orka eftersom att jag hade ont i benen, för jag har jobbat hela veckan vilket innebär att haf springer runt på ett cementgolb 8 ½ timme varje dag, men det gick jättebra :) Jag längtar tills vi får börja rida på riktigt!


Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.