Mitt första lopp

Igår debuterade jag i Monté på Åby :)

(jag i mitten med svart hjälm)

 

Måste säga att det var helt otroligt roligt, jag längtar så jag kan dö tills jag får rida lopp igen, jag är både nöjd och besviken med loppet.

Första starten gick kanonbra, Egon var verkligen taggad och var på väg mot spets, hade loppet gått och vi fått ligga där hade det gått mkt bättre, men tyvärr blir det omstart, Egon hade laddat för start och det tar ett tag och få ner han i tempo och vända till ny start, nu blev han på dåligt humör.

Nästa start och Egon är inte alls lika taggad, jag fegar i starten, rädd att orsaka en omstart pga tjuvstart (det var inte jag som orsakade tjuvstarten innan utan nr 9 som vände upp fel i volten 1200 i böter för henne). Loppet går iväg utan bekymmer, men Egon är inte alls taggad, jag satsar mot spets, men inte han, så vi har hästar framför oss, Egon är väldigt stänkrädd och vill inte gå alls, vi kommer ikapp en bit, msn han backar pga stänk, då kommer ytterligare några hästar förbi oss och då ville han ännu mindre, försökte styra han så dom andra inte skulle få plats att komma förbi, men det ville han absolut inte gå så nära. Näst sista raksträckan drar jag ur tussarna i öronen på honom, han tänder till en aning och börjar äka och komma ikapp dem som förut gick förbi, då snubblar han till ordentligt, jag blir rädd att det ska bli galopp, men han lyckas hitta balansen igen och bibehåller traven, men efter detta ger han upp totalt och vi går i mål på en 10e plats av 15, på en väldigt långsam tid på 21 blankt (obs tung bana).

Jag är väldigt glad över att jag red ett godkännt lopp, inte kom sist och inte fick böter för någonting, och jag borde vara glad att det gick så bra i mitt första lopp, men jag är ändå väldigt besviken på Egon, för jag vet att han kan så mkt bättre om han bara vill, han var inte ens trött när vi kom tillbaka till stallet, jag gav allt, men han gav ingenting, i provloppen gav vi båda och då vann vi, men då låg vi också i spets och han fick inget stänk på sej, och är han först så släpper han inte förbi någon. Det blir nät på honom till nästa lopp ^^


min älskade Egon, jag älskar dej ändå!!

xoxo Bella Manson


Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.