Stackars Fidde

Fidde hade fått ett stort sår på insidan av bakbenet idag när jag kom till stallet, såg riktigt otäckt ut först, så jag spolade såret med vattenslangen i nån minut och sedan dränkte jag in det med jodopax, då såg man att det som tur var bara var ett ytligt sår, sprayade på lite "blue spray" efter att ha tvättat det.
Sedan över hela ryggen var han helt "bucklig" Blinningar älskar svarta hästar och dom har fullkommligt attackerat honom den stackaren, Egon och Fraktura har kommit undan dem, antagligen så tycker dom att Fidde är så mycket godare så alla anfaller bara honom.

Så idag köpte jag ett flugtäcke till honom, innan har jag varit lite anti flugtäcken, tycker att hästar ska få gå utan täcke så mycket som möjligt så att huden kan andas naturligt och hästarna ska få känna sig så naturliga som möjligt, men så som Fidde såg ut så lider han ju utan flugtäcke.350 kr på Håkans Häst och Hund, helt okej pris tycker jag :D


Var även ute och red idag i värmen, och tro det eller ej, men idag gick det faktiskt att SKRITTA, inte i skogen då, men på vägen till och från skogen så gick det att skritta fram och av hästarna, vet inte om blinningarna också tycker att det är för varmt ute så dom bara håller till i skogen, eller om det är vårat nya flugspray som är så bra att dom inte ville vara inärheten av oss. Jag tror ett par dagars vila var nyttigt för både Egon och Fraktura kändes fräshare än vad dom gjort på ett tag, inte för att dom varit halta eller ofräsha, men dom hade helt enkelt bättre steg idag.


Alpackor

Igår var jag hos min kusin som fyllde 23 år, det var trevligt :) och dom har alpackor och den ena fick föl för ett par dagar sen, dem var verkligen jättesöta konstiga små djur som hade roliga läten för sig :P


Passar även på att be om ursäkt för dålig bloggning senaste dagarna.


vila igen

Det blir ingen ridning för min del idag heller. Så hästarna får vila idag igen. Det är nämligen så att en av mina kusiner fyller år idag så det är släktkalas ikväll. Så då hinner jag inte med pållarna. Varmt på jobbet, tur man har en iskall cola nu på lunchen.

Hästarna ringde ^^

Samtal mellan mig och Håkan:

- Hästarna ringde mig förut!
- Va!? Har hästarna rymt?
- Nej dom har ringt!
- Har dom stuckit alltså?
- Nej RINGT! Dom sa att dom inte orkar springa idag
- Haha, jaha!


Så sjukt varmt på jobbet, hade ingen ork kvar att åka vidare till stallet, blev att åka hem o käka Ben & Jerry istället.

SVAR PÅ TAL

Anonym om Hoppning:
Kära vän, jag läste din andra blogg om din anorexia. Tänk på din familj och var inte så egoistisk, du gör livet svårt för dom som älskar digFör det första så vill jag bara påpeka att den bloggen är inte uppdaterad sedan november 2009, och det finns en orsak till detta då jag har lämnat det livet bakom mig. Jag har varit utskriven från behandling för Anorexi i snart ett år och var frisk långt innan jag blev utskriven från behandlingen.

Sedan att kalla någon som lider av en ätstörning för egoistisk så tycker jag att du är ute på hal is. Då har du förmodligen noll koll på vad ätstörningar egentligen handlar om och vad det innebär för personen som lider av en ätstörning. Oavsett om man lider av UNS (personer som inte "uppfyller kraven" för Anorexi eller Bulimi) Anorexi, Bulimi eller BED kan man knappast kalla för egostiska personer om man verkligen vet vad personen ifråga går igenom.


Om jag hade kommit ihåg inloggningsnamnet och lösenordet till den bloggen så skulle jag radera den helt!
Hoppning

Red Egon och Fraktura idag, och båda fick hoppa en liten mini-bana, red ut en sväng på båda 2 innan jag började hoppa så att dem skulle bli uppvärmda innan.Jag vet att jag rider så sällan på banan att den är full av ogräs ;) någon får nog harva den snart ^^ Jag hade inte hinderstöd nog till en oxer, så jag tog 2 stora hinkar som hinderstöd, det kan hända att vi har fler, har faktiskt inte tittat efter, ska nog göra det nån dag ^^ 

Här är den super avancerade banan jag hoppade :
Det var 3:e gången Fraktura hoppade och första gången hon hoppade och det inte fanns några hjälphinder framför, hade inte ens några hjälpbommar, så hon var lite ginglig mot hindrerna, men hon fattade efter ett par hopp vad det var frågan om. Hon blev ganska het vid hoppningen men hon är fruktansvärt lydig så hon är fullt kontrollerbar i tempo ändå, och jag travhoppar ju bara eftersom att mina hästar inte får galoppera.

Egon vet jag faktiskt inte hur mycket han har hoppat innan, men det gick bra med honom också, fastän han blir pigg när man hoppar så gör han hoppet så långsamt så det är helt annorlunda att hoppa honom och Fraktura, innan har jag ju bara hoppat ponny och det var 7-8 årsedan det.

Efter hoppningen så red jag ett par volter med Egon i form, måste säga att han gick fruktansvärt bra i dressyr med dubbla tyglar och den ene fäst i spärrgrimman och den andra i bettet, han har nog aldrig gått så fint så lätt någon gång innan, tror han gillar den nya kombinationen mer än sitt gamla specialbett, och det funkade dock inte alls att rida dressyr på, så då har jag innan använt ett 3-delat fullcheekbett när jag ridit dressyr med honom, det fungerade bra, men inte alls lika bra som med de dubbla tyglarna! Låter som att jag rider dressyr ofta, men det händer nästan aldrig, dock säger jag alltid att jag ska göra det mera eftersom att det är så otroligt nyttigt för hästarna, men det blir sällan av ändå.


Blandat inlägg

Är på väg ut till stallet snart - min standard fras här i bloggen!?
Funderar på att hoppa lite idag faktiskt, det var längesen dem fick göra det nu, nackdelen är väl att jag är ensam ute i stallet idag, så jag måste hoppa av om dom river eller om jag vill höja hindrena -.-'Mamma ringde imorse, jag skulle ha följt med ut i båten, men jag kunde inte ens prata, halsen krånglar igen, jag som tyckte att jag skulle vara helt frisk nu, men det är bara halsen som håller på som tur är, men jag skippade båtturen, håller mig på torra land och myser med hästarna istället ;)Mitt projekt just nu - få bort Fiddes vinterpäls! Han har börjat fälla igen iaf, men han är numera mer älgfärgad än svart, jag vill att han ska vara lika fin i pälsen som dom andra! Fraktura kan man ju spegla sig i och på de områden Fidde har tappat vinterpälsen har han jättekort och fin glansig päls.Han är ännu ljusare nu än vad han e på denna bilden, men där han tappat vinterpälsen är han helt svart ^^ visst ser han ut som en liten ponny på denna bilden?? Han står i en liten sänka också är det en konstig vinkel^


Midsommar!

Hoppas att ni hade en trevlig midsommar igår :) det hade jag! Var som jag skrev igår i Tidaholm och det var riktigt roligt! Lite sleten idag, men ska snart pallra mig iväg till stallet ^^
Nu - Tidaholm!!

Nu ska jag på midsommarfest i Tidaholm :DGLAD MIDSOMMAR TILL ALLA MINA LÄSARE!!!!
Ridit idag :)


gammal bild

Äntligen kunde jag sitta upp i sadeln efter att inte ha ridit på en hel vecka. Egon var jättepigg idag eftersom att han har stått sedan han gick lopp sist för ungefär 1 ½ vecka sen.
Testade att rida han med dubbla tyglar idag, med en av tyglarna i spärrgrimman, han fungerade riktigt bra på det och man fick en mycket ärligare kontakt med munnen än med hans andra bett.
Vi har det mesta i våran sadel/selkammare, men inte så många bra tyglar, speciellt inte 2 likadana ;) jag fick tag i något ihopplock tillslut, så det blir att investera i nya tyglar innan jag rider lopp med dubbla ^^


Tävlar om ny designKlicka på bilden för att vara med och tävla du också ;)


Hästar med Bläs

Jag undrar om jag har någon slags kärlek till hästar med bläs, eller om dom bara dras till mig ;)Fast 2 av dessa är ju iofs Lillans barn, så deras fina bläsar är ju ärvda ^^ Men jag tycker faktiskt att det är riktigt fint med bläs, det gör dem mer personliga på något sätt.


Fido SånnaE. Spotlite Lobell U. Senorita Bella  Född: 2007

Fido Sånna även kallad Fidde är min första egna travhäst, innan har jag bara haft ponnys som har varit mina. I skrivandets stund har jag haft Fidde i 2 ½ månader. Sedan han kom till mig så har han blivit inriden och fått gå 1 provlopp i Monté. Innan han kom till mig har han kvalat i sulky och även gått ett sulkylopp. Mitt mål med honom just nu är att han ska vara klar att kvala i monté någon gång i höst och även göra lite sulkystarter, sedan får vi se hur pass bra han är och hur långt vi kan gå tillsammans.
Just nu har vi en liten break i träningen då han växer väldigt mycket för tillfället och visar tecken på att behöva en kort viloperiod. Under de 2 ½ månaderna jag har haft honom har han vuxit hela 2 cm (vilket han behöver för han är fortfarande under 160 cm)

Fidde har haft en testperiod efter jag fått honom då han har varit rätt istadig och bråkig, men han beter sig allt bättre och bättre, men han är nog den största tönt jag suttit på ;) allt är läskigt om man är ute själv.


Super EgonE. Super Tilly U. Egorina  Född 2000

Egon är Håkans häst men han känns som min egen. Kan nog inte med ord beskriva hur mycket denna häst betyder för mig. Det var han som fick upp mina ögon för monté och det var han som jag red genom hela licensutbildningen och det är än så länge bara han som jag ridit i lopp (kval och provlopp ej inräknade)
Egon är väldigt egen av sig, så länge allt är på hans villkor så går det jättebra och han kommer inte överrens med vem som helst. Man får hantera honom som man hanterar alla killar, man lurar honom så att han tror att det är han som bestämmer när det i själva verket är man själv som  gör det ;).
Han älskar att mysa, och när man får en Egon-puss så är man lycklig hela dagen :)
Egon ridtränas mest men körs också en hel del, blir tömkörd någon gång ibland, men det tycker han inte är särskilt kul.Det är synd att Egon redan har hunnit bli 11 år, bara nästa år som han får tävla, sedan blir han pensionär.


FrakturaE. Defi D'aunou U. Magic Mistress  Född 2006

Fraktura är Håkans häst, hon är en väldigt pigg och glad liten häst med mycket personlighet. Hon är alltid den som är först framme i hagen och hälsar. Hon har ännu inte hunnit visa sig så mycket ute på banorna då hon varit en riktig otursfågel de senaste åren, men nu hoppas vi att hon är på g igen.
Hon är superhärlig att rida med mycket motor och gissar att hon är lika härlig att köra. Hon är montékvalad men skall starta ett par sulkystarter innan jag får rida lopp med henne.
Fraktura ridtränas mestadels, men blir även tömkörd och körd, mest är det inne på banan hon går när hon blir körd, men får även gå en hel del montéjobb där.
Fast hon för det mesta ser väldigt lycklig ut så finns det en liten huggorm i henne, syns främst när man spänner sadelgjorden eller när en annan häst går förbi utanför hennes box. Bestämd madam, men det är dom som blir bra ;)


Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.