Provlopp ikväll

Ikväll ska jag rida Fraktura i provlopp, ska bli spännande, jag kvalade henne i december annars så har hon inte gått några lopp i Monté, så det ska bli riktigt spännande att se hur hon beter sig. Provloppet är också ett test för att se så att hon är helt ok efter halsinfektionen hon hade.  
Eftersom att både mamma och Håkan ska jobba på puben ikväll så är Marita gullig och ställer upp och kör till Axevalla.


(bild från i vintras)

Kom på att jag har glömt att anmäla mig dock, men ska ringa från jobbet och se om det inte går att anmäla samma dag, det bör ju inte vara några problem.


Montéelitloppet

För er som missade Elit-montén:
Böter för Antoine Wiels

När jag kollade på Monté-eliten i söndags så tänkte jag på Antoine Wiels ridning på upploppet då han verkligen inte höll sitt spår, men det sades ingenting om detta, och tänkte att regler bör väl gälla alla? Men han fick böter för att han inte höll rakt spår på upploppet, en böter på 2000 kr!
Dessutom fick han 3000 kr i böter för felaktigt bruk av ridspö, alltså sammanlagt 5000 kr i böter efter loppet. Undrar vad det blir i franska pengar!? Men med 150.000 i första så är det ju 15.000 till Antoine, så han har nog råd att betala sina böter ;)
5:e plats

Det blev en fin 5:e plats för mig och Egon idag. Målfoto mellan mig och 4:an, kunde verkligen inte själv avgöra vem av oss som var först över mållinjen, riktigt lika över, exakt samma tid hade vi.

Fick en kanonfin start från 3:e spår på 20 meters tillägg, gled fint förbi dem på första volten och lade mig i ledning, låg stadigt där in till sista sväng, där dog Egon och släppte förbi 3 stycken och då gav han upp totalt, jag gjorde allt jag kunde för att väcka han igen eftersom att jag såg att en till närmade oss, och det var den vi gick över mållinjen närmast samtidigt som, så slutade på 5:e plats.

Riktigt nöjd ändå med Egon idag, han kändes riktigt fin, han brukar vanligtvis ge upp redan på näst sista raksträckan, idag höll han i ända till sista sväng vilket är en klar förbättring från hans sida.Fler bilder kommer imorgon :)

Tagga!Imorgon gäller det!

8 hästar är startanmälda än så länge = start imorgon! Spår får jag veta imorgon, men vet att vi står på 20 meters tillägg. Egon chans att samla poäng!! Wish us luck ;)

Kommer inte kunna blogga förrens jag kommer hem från loppet imorgon, då får ni veta hur det har gått!


Prince de Montfort!!!

Han gjorde det igen!!

Förra året vann han Monté-Eliten på nytt världsrekord 1,10,5! I dagens Monté-Elit vann han igen efter en närkamp mot Karbo Cake på tiden 1,11,3!

Stort Grattis till Prince de Monfort med Antoine Wiels i sadeln! 


Anmält och klart

Nu är Egon anmäld till B-loppet i Monté på Åby nu på måndag. Nu är det bara att hoppas på att det är 7 till som anmäler sig så att det blir lopp ^^ men det bör det ju vara.
Superviktigt lopp för både mig och Egon, denna gången ska jag väga in på 66-67 kg ifall jag går ner 1 helt kilo under lopp igen -.-'
Nu ska jag ut och packa allt så det bara är att åka mot Göteborg och Åby imorgon om det blir lopp :)

Blåser iväg

En enda liten dag utan blåst fick vi, nu är det storm ute igen :/ ska det alltid vara såhär nu? Jag avskyr verkligen blåst, man blir trött, allt blåser omkring, hästarna blir hispiga, man blir yr i huvudet, ja you name it ^^

Jag dövade Egon när jag skulle rida idag, både med tussar och huva med gummistrutar i. Han avskyr det egentligen, men han får förföljelsemani när det blåser ute annars ^^ men han kändes fin idag, sista passet innan loppet på måndag, så det var jogging som gällde. Han fick öka raksträckan hem, kändes kanon, hoppas att han är lika fräsh och fin på måndag :) då kan det gå riktigt bra!


Nu ska jag göra mig iordning för en kväll i Falköping med Tjejerna :)


B-lopp

Har precis hittat ett B-lopp i monté till Egon på Åby, nu på måndag! Ringde jobbet nu direkt, och han som bestämmer över ledighet tycker att det är jättekul att jag brinner för mina hästar och Montén, så det var självklart att jag fick sluta tidigare trots så kort varsel :) Det får det inte bli galopp som i förra B-loppet bara -.-'
Frukost-time

Äter frukost och läser proppar, hittat ett perfekt montélöp till Egon på Åmål, och ett ganska så bra på Åby, Håkan får anmäla honom till båda så föredrar vi Åmål. Han har ju 0 poäng just nu, så vi får vara glada om han kommer med.
Sedan hittade jag ett ganska så bra lopp till Fraktura med på Färjestad, vi får se om Håkan går med på att anmäla henne till monté ^^ han vill ju att hon ska tjäna mer poäng och mer pengar innan hon går ut i monté, men om hon tjänar 20.000 till så får vi tillägg i loppet på Färjestad. Hon kommer troligen med i loppet eftersom att hon har något på 600 poäng, men hon blir av med nästan alla om hon inte vinner eller får en annan bra placering.


Min frukost är Rosa ^^

Idag är det intervallträning som står på schemat för Frakturas del, men inte på rakbanan för den måste harvas i så fall och jag orkar inte lyfta upp den tunga stenen på harven :P dessutom vet jag inte om vi har någon bensin till fyrhjulingen hemma ifall tanken blir tom. Ska rida intervaller i Brakelundsskogen istället.

På Fidos schema är det klättring som gäller, eller om det blir lite på ridbanan, beror på om jag hinner med både honom och Fraktura innan affären öppnar eller inte, om affären hinner öppna rider jag på banan så jag ser om det kommer kunder.

Egon tänkte jag rida ikväll när affären har stängt, han går på en mycket lugnare träning än dom andra eftersom han är gammal, han är ju 11 år nu, så han går bara snabbjobb ungefär var 10:e dag, så vi ska ut och jogga en mysig tur i skogen ^^ kanske klättra ett par backar.


Swarovski <3

Det är helg för mig nu - eller typ. Mamma och Håkan är just nu på väg till Danmark för att hämta den nya badbryggan till båten, och de ska även till Tyskland och köpa lite öl, cider och vin, till mig väntas goda Bacardis och vin ^^
Iaf så måste ju någon ta hand om gården, hästarna, hunden, katterna och huset samt ha affären imorgon. Så jag fick ta ledigt från jobbet imorgon för att kunna göra detta, och som tack så har jag fått ett Swarovski pannband :)
Har ju även för ett tagsen beställt en namnbroderad brösts till Fidde också, och den kom med posten idag :)Ni har väl inte missat att ni kan vinna en egen sådan här brösta med matchande pannband till i min bloggtävling?

Klicka Här! - för att delta


Kommentarer

Jag tycker om att kommentera och så när jag läser bloggar, och jag älskar ju såklart att själv få kommentarer på det jag skriver, har börjat följa flera Norska montébloggar den senaste tiden (Norge har bättre montébloggar än Sverige) men mitt problem med dem är att jag inte kan kommentera på flera av dem.

Dom bloggar från blogspot och i vanliga fall så kan man ju fylla i namn och webbadress när man ska kommentera på blogspots bloggar, men det alternativet finns inte på dessa, och något av de andra alternativen fungerar inte heller :/ tänkte först att det kanske var så på alla Norska blogspot-bloggar, men på en av dem så fungerar det precis som vanligt, så på så vis är det inte.

Brukar ni kommentera när ni är inne och läser på bloggar?


85 cm!

Red på ridbanan idag eftersom att det blåser storm ute, och jag vill inte ha något träd över mig när jag rider ;) så det blev hoppning för hästarna idag igen.

Fraktura fick hoppa samma kombination som sist, 1 travbom, 2 studskryss 2 galoppsteg - hopp. Sista gångerna tog vi bort första travbommen och satte upp det bakersta hindret till ett rätuppstående (heter de så?). Hon hoppade kanonfint, känns verkligen inte som en travare att rida när man hoppar, då sitter man på en smidig katt ;)

Fidde var lynnig, försökte stegra sig och var allmänt dum och livrädd för hindrerna, vågade inte ens gå förbi, så det slutade med att mamma fick leda runt oss tills han fattat att hinderna inte skulle äta upp honom, det stora jobbet med honom var att få honom att trava över travbommar på marken, tillslut gjorde han det riktigt bra faktiskt.

Egon hoppade jag ett hinder på varje långsida med, kryss på ena sidan och rättuppstående på andra, första gången jag hoppar med Egon, det var ju Stina som hoppade honom i söndags som var första hoppträningen med hästarna ^^. Egon hoppar väldigt stort och som i slowmotion över hindrerna, han hoppar dessutom en halvmeter högre än vad han behöver. Men tro det eller ej, men vi hoppade hela 85 cm!! Inte illa pinkat för en montétjej på sin travare varav ingen av dem egentligen hoppar ;)


Bild på mig och Fraktura sedan i söndags, inga bilder togs idag


Det känns som att hästarna tycker att det är roligt att göra något annorlunda mot den vanliga träningen, så dem ska få hoppa lite oftare nu, 1-2 gånger i veckan ska det bli gymnastikhoppning :) det blir det fina muskler i bakdelen av.


Bettproblem

Jag tror att det är onsdag nästa vecka som nästa licenslopp/provlopp i monté är i Axevalla, tänkte ställa upp där med Fidde så att han får lite mer rutin och även ett litet prov på hur våran träning går frammåt.
Problemet är ju bara det att Hackamore inte är tillåtet på banan och jag vill inte ha bett i munnen på honom förrens tandläkaren har varit ute, och jag vet inte om han har möjlighet att komma innan provloppet.

Om han inte har möjlighet att komma ut innan funderar jag på att fråga Lotta eller Dick (som är ansvariga för licensloppet på Axevalla) om det kan vara okej att rida med Hackamore bara just den gången, säger dom nej så är det väl bara att använda bett den gången och får jag så är det ju kanonbra :)

Final - Sverigeloppet 2011


Bilden har ingenting med inlägget att göra

På fredag avgörs finalen i  Sverigeloppet 2011 Monté, såhär ser startlistan ut:

2140:
1 Sophia Glass – Linnea Swartling (Romme)
2 Borga Baron – Camilla Strandäng (Axevalla)
3 Forza Zizou – Lina Alm (Årjäng)
4 Billy Joel – Emma Bjerkås (Jägersro)
5 Västerbo Nag Nag – Viktoria Strand Jörgensen (Eskilstuna)
2160:
6 Rocky Composite – Quentin Seguin (Mantorp)
7 Kalle K.K. – Anna Rönning (Halmstad)
8 Tricky Star – Lena Fritz (Östersund)
9 La Boheme Bank – Lina Pettersson (Kalmar)
10 Night Rider E. – Carina Sköld (Solvalla)
11 Lacey Frontline – Stina Swartling (Bollnäs)
2180:
12 Hook Broline – Åsa Svensson (Skellefteå)
13 Giddson – Linda M Eriksson (Åby)
14 Scarly – Anna Erixon (Örebro)
15 Manos General – Philippe Masschaele (Bergsåker)

Ska ni åka till Solvalla under Elitlopps helgen?
inte jag tyvärr :/


Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.