Ska de va så svårt!?

Åkte från stallet med 10 över 7 bussen och alla hästarna motionerade och Fiddes box mockad - nytt rekord!!
Vi åkte bil ut till stallet, väldigt tidssparande! Min jobbarkompis skulle med ut och rida och då fick jag och Kajsa skjuts med henne :) Tycker att alla 3 hästarna skötte sig kanonbra idag, Exxy - Kajsas häst var mycket lugnare idag än igår när hon kom, Egon var snäll mot Camilla och Fidde skötte sig bättre än någonsin!
Fidde gör verkligen framsteg varje gång man sitter på han, idag SKRITTADE han förbi KOR..FÖRST!!! Jag och Fidde låg först större delen av ridturen och han travade på, visst kollade han på saker, det är ju helt naturligt, men han tvärnitade inte och han vände inte, och när han gick förbi korna, då var jag riktigt glad och stolt över honom :D
Hjärncellerna var sams idag ;)


hahaha vilka otroligt snygga färger tillsamans va!? Lovar att jag inte visar mig på banan såhär ;)

Red ut Fraktura en sväng i nya montésadeln när vi hade vart ute med dom andra, hon var j*vligt pigg idag, hon skulle inte gå fort (hade montésadeln bara för att sitsträna) men sista biten hem gick det något snabbare än vad som var meningen. Fortfarande förvånad över vilken otrolig balans man får i nya sadeln och hur icke ansträngande det är för benen. Men blir ändå frustrerad över min egen kropp, hur jäkla svårt ska det vara att få ner röven!?!?!?
Och liksom mina egna ben är ju ivägen för att kunna sitta lägre, men ändå är jag inte så lågt som jag vill, jag vill också längre bak med rumpan, men det går liksom inte -.-' men känns som att det är mycket mycket lättare i den här nya sadeln iaf, det är väl bara att kämpa vidare ^^Valle bara växer och växer, jag fattar inte hur sjukt snabbt en liten hund kan växa, snart är han en stor o stark Dobbis


tjött

Red i min nya montésadel för första gången idag! Jag älskar den!! vilken otroligt grym balans man fick, och efter Brakelundsrundan var jag inte ens trött i benen!!! Visserligen hade jag nog något längre stigläder än i gamla sadeln men ärligt var det faktiskt svårt att känna om dem var samma eller längre eftersom att sadlarna är utformade på helt olika sätt, och eftersom jag har nya läder vet jag inte hur korta/långa dem är i jämförelse med dom andra, kortade upp dem 2 hål efter turen så får vi se nästa gång om jag blir trött i benen eller inte.

Kajsas häst kom ikväll också :) Vi släppte ut henne och Egon ensamma i hagen så dem fick hälsa, det gick bra, Egon hotade henne ett par gånger men förövrigt gick det bra. Dom 2 ska få gå tillsammans imorgon och så får Fidde och Fraktura gå i en annan hage, så släpper vi ihop alla vid ett senare tillfälle.
Efteråt stannade jag Kajsa och hennes pappa till på stjärngrillen och åt hemma hos Kajsa, skulle ha kollat på Bonde söker fru samtidigt, men det var inte!?!!?En bild på mig och Egon från loppet i Söndags :)


10 saker...

Tänkte göra som alla andra bloggare och skriva en lista med 10 saker ni inte visste om mig ;)


  Efter mitt första provlopp under licensutbildningen ville jag aldrig rida monté igen
 Jag är EXTREMT morgontrött och måste snooza minst 40 min
 Jag lyssnar på Sofijah när jag e depp
 Jag är shopaholic vad gäller montéutrustning
 Jag älskar att kolla på disneyfilmer
 Jag blir lätt besatt av saker och ger mig inte förrens jag är klar
 Jag dricker alltid en redbull eller en celcius innan montélopp
 Jag är väldigt blyg och blir nervös inför att träffa folk jag inte känner
 Jag är har absolut noll ordningssinne när det gäller prylar
 Jag äter alldeles för mycket godisMycket gjort på kort tid!

Kändes som att vi hann med massor i stallet, Kajsa och jag red ut på Fraktura och Fidde i regnet. Så stolt över min Fiddelur idag som skötte sig exemplariskt! Fraktura var duktig med Kajsa med, en kort tur dels för att Fidde inte är igång och för att vädret var så taskigt.

Sedan flyttade vi ut allt hö från boxen där Kajsas häst ska stå och städade bort allt löshö, sopning och halmning får vi göra imorgon när hästarna är ute för det dammar så fruktansvärt.

Innan bussen gick hann jag (eller snarare Håkan gjorde åt mig) sy fast ringarna att fästa förbygeln i på den nya montésadeln.Sydde fast dem ungefär där pilen visar istället för där Zilco-märket sitter som det brukar vara på montésadlarna, då tycker jag att förbygeln stör vid knäna när man rider, så det blir nog bättre såhär :) hade inte kameran med till stallet, annars hade jag kunnat visa hur vi gjorde ^^Ny häst till stalletPå Onsdag kommer det en ny häst till stallet! Det är Kajsa som ska ha en av sina hästar i vårt stall. Ska bli riktigt kul tycker jag :) jag har ju alltid typ vart själv i stallet och ridit själv och så, så det blir roligt med sällskap! Bra med 4 eller fler hästar med, annars är det en som blir ensam kvar i hagen om 2 st går samtidigt.Loppet idag

Jag är väldigt nöjd med Egon idag :) Vi kom 8:a och kammade hem sista pengen på 2000 kr. Kanske ingen placering att jubla över men en förbättring av hästen att jubla över!
Tycker jag fick till starten riktigt bra, är ju inte så van vid springspår och Egon kan ha lite besvär med tvära vändingar, men han vände kanonfint!!
Fick ingen jättebra position under själva loppet, fick ett innerspår, han ville inte gå ända fram pga att det skvätte rätt bra idag och den som låg framför kunde aldrig bestämma sig för om hon skulle ha innerspår eller andra spår, så ibland fick vi plats ibland inte, rätt irreterande, men strax innan sista sväng fick vi en lucka och jag red på, och Egon svarade!!!!! Han brukar ju dö där och bara bromsa sig resten av vägen in i mål, men han gick på och på upploppet sprang vi förbi 2 st och slutade 8. Skitnöjd med han att han kämpa in i mål, idag fanns det någonting att rida med liksom, skitkul :) jag hoppas denna utvecklingen fortsätter.

Nästa lopp struntar vi i norsken och sätter på en stänkhuva istället. Tycker att det är extremt fult och vill inte rida med det egentligen, men man får ju se till vad hästen behöver också, han hatar ju stänk.

En liten udda grej som hände under loppet - Egon kickade! Tur att dom bakom låg långt ifrån då, vet inte varför han gjorde de, strax efter första sväng, haha bus Egon, aldrig hänt förut, han kanske var lycklig idag? Men det var ju ingen stor kick han gjorde så någon hade vart någon nära i bak hade det nog inte varit någon fara. Håkan trodde att han snubblade och blev lika förvånad som jag var då att han hade kickat.

Bilder kommer vid senare tillfälle, jag glömde nämligen min kamera hemma, men Kajsa hade åkt dit och fotat :) trodde inte att dom skulle komma, så det var kul :)


Lätt körtur

Har kört 3 ggr nu :) körde Egon lilla Brakelund nu i förmiddags, han kändes fin inför imorgon :) Nu sitter jag och väntar på att lopp 4 på Färjestad ska börja, ungefär samma voltning som för mig imorn så jag ska kolla in detta lite extra ^^gammal bild, sitter inte vid min dator


I eftermiddag bär det av till morfar som har fyllt år, ikväll när vi kommer hem ska jag rida Fraktura.
Min nya sadel :)

Idag när jag kom till stallet stod det ett stort paket utanför affären :) Där i låg bland annat min nya Montésadel!! Köpte även med en övergjord, behöver ju egentligen inte det när jag har 2 spännen till sadelgjorden, men jag vill ha det ändå eftersom att det är bra för säkerheten.
Den låg skitbra på Egon, man kände direkt när man la på den att den hamnade i rätt läge, hoppas den ligger lika bra på alla hästar man lägger den på :)


Ja, det är en handduk under sadeln ;) orkade inte ta fram ett schabrak när jag bara skulle prova hur den låg.

Har inte satt fast rem för checkrem än och inte stigläder heller, för jag ska ha min gamla sadel på loppet på söndag, och själva spännet till checken och stigbyglarna sitter på den sadeln. Hinner ju inte rida i denna sadeln någon gång innan loppet och jag vill alltid testa ny utrustning hemma innan jag använder det på tävling.


Gårdagens träning med hästarna


Jättegammal bild, men hade inga nya att bjuda på

Egon och Fraktura fick gå snabbt igår, eftersom att Egon kan bli stark under snabbjobb så tyckte varken jag eller Håkan att jag skulle köra honom eftersom att jag bara kört 1 gång än så länge, så Håkan fick köra Egon så red jag Fraktura.
Fraktura var rätt stel i början av passet, inte så konstigt eftersom att dom stått helt stilla i regnet hela dagen, hon blev bra igen när hon hade värmt upp sig. Själva snabbjobbet skötte dom bra, Egon var kanonfin vilket känns bra inför söndagens start.
Min egen sits kändes riktigt bra, fast jag hade ett hål kortare hål på vänstersidan än högersidan, inte så bekvämt, själva hålen är ju samma, men ena stiglädret e längre än de andra vilket jag glömde sist jag putsade, så därav ojämnheten. Red Fidde på banan, han var hade rätt mkt överskottsenergi efter att ha stått i ungefär 3 veckor, Håkans kommentar på mitt markarbete var "Det är inte monté du rider nu om du tror de, dra ner på tempot!" grejen är att det känns som att man rider jääättelångsamt men tydligen är det inte så. Sedan gick jag ut och red snabbt en bit bara för att se så att han var fräsch, och det var han, kändes jättefin :) Så nu kan jag äntligen sätta igång han igen :)


Having a bad day

Jag har en sån där dag då verkligen ingenting fungerar som det ska! Varit sjukt trött hela dagen med huvudvärk och illamående, åkte hem istället för till stallet efter jobbet och sov en stund, skulle lätt kunna sova till imorn men tvingade mig upp, fortfarande huvudvärk och pissed of för att jag skulle göra en montévideo till bloggen men programmet inte funkar som de gjorde förut och nu inte längre funkar alls som det ska så jag gav upp.Start Axevalla på Söndag!På Söndag blir det min första start på hemmabanan, skönt att inte behöva resa långt och starta hemma. Egon och jag fick spår 9, nr 7 på tillägg som ni ser på startlistan - springspår! Egon är ganska snabb ut från springspår och jag har inte haft det så många gånger, men det ska nog gå bra :)


Mot gymet!!Riktigt skitväder ute :/ jag och hästarna byter träningsdag, hästarna får vila idag så tränar jag inomhus på gymet istället ;) känns bättre! Hade ju inte planerat detta så hade inga träningskläder med mig till jobbet så jag är hemma en sväng och äter mellanmål och byter om.

Nu köööör vi!!!


I did it!!

Idag har jag kört häst!! Körde Egon som är snällast i världen :O)  det var faktiskt lättare än jag trodde, men det var ryckigare än vad jag trodde att det var. Men jag kan lätt göra det fler gånger!
Han blev lite pigg på hemvägen, och han stannade typ 50 meter senare än jag ville varje gång vi skulle bryta av, tycker kontakten mellan hand och hästens mun var otydlig, mycket lättare att rida! Men detta är ju något man lär sig, detta var ju trots allt första gången!
Finns inga bildbevis på att detta verkligen har skett, men jag har 3 ögonvittnen ;)


Ny Montésadel :)Ska köpa mig en ny montésadel :) Tycker att Zilcos sadlar är extremt snygga och har bara hört goda omdömen om dem. Så det blir denna sadel (bilden ovan) en Zilco på 1,5 kg och gel i knästöden, gillar även att det är 2 spännen till sadelgjorden!

Jag ska behålla min gamla Santa Cruz montésadel och ha som träningsadel, den nya kommer jag endast använda i loppridning ^^


Storm!!

Jag blir så depp av sådant här väder! Tur att hästarna ska vila även idag, ingen vila för mig dock, jag har genomfört ett kasst pass på gymmet, orkade inte alls mycket idag, jag är väldigt besviken på mig själv! Jag får skylla på delen av månaden xD blir alltid svagare då....järntillskott - ja tack!!

Om det stormar lika mycket imorgon får hästarna en extra vilodag!

Hur många dagar efter lopp får era hästar vila?

Mina får vila 2 dagar efter lopp, sedan får dom en lätt joggingtur på 3:e dagen :)


Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.