Svar på kommentar

Anonym om Löshoppning!:
hej! hur lång är du och vad väger du? om man rider löp så väger man ju sig, är det en siffra som sen kommer ut för allmänheten? vilken stil vill du eftersträva och har du tips för bra övningar till att stärka upp sig så mycket? hur trött blir du när du rider lopp? jag har bra fysik men kanske den inte den sista styrkan i låren och tycker det blir sjukt jobbigt. tips? står man liksom bara i stigbyglarna eller klämmer man mycket med knäna också? vad rider du i för hjälm och skor/stövlar?

MHV Montenybörjaren

Sjuktbra blogg du har - får massa inspiration!Tack :) Vad glad jag blir att jag kan ge inspiration genom min blogg!
Jag är 172 cm lång och väger 55 kg. Den enda banan jag har ridit på än så länge som har ropat ut ryttarnas vikter som de vägt in på i högtalarna är Axevalla, de andra banorna jag ridit på har inte gjort det.
Jag eftersträvar en lite mer fransk stil i min ridning men har inte riktigt kommit dit än, hästen jag än så länge har ridit i löp är väldigt seg så då har jag koncentrerat mig mer på att driva fram hästen än hur jag sitter, så sitsen har jag än så länge bara haft fokus på när jag tränar.
När jag rider lopp blir jag inte särskilt trött, varken i kroppen eller i flåset, när jag är inne och rider banjobb annars så blir jag trött i benen, det är nog för att man inte har lika många endorfiner i kroppen under ett banjobb som i ett lopp.
Sedan så upplever jag att hur trött man blir beror på hästen man rider. När jag rider Egon får jag mjölksyra i benen ganska fort, när jag rider Fidde och en häst jag ska börja rida mer som heter Stunner så blir jag knappt trött alls. Fraktura är det något mellanting när jag rider.
Tips på hur man stärker upp sig är att rida så många banjobb som möjligt, träna styrka på gymmet, övningen jag tar upp i det HÄR inlägget är superbra för montéryttare!
Svårt att förklara det där hur man står i stigbyglarna tycker jag, det är nog ganska individuellt från person till person också. Klämmer mycket med knäna gör jag inte, men man måste ju ha ett bra knästöd. Då upplever jag att man får en stadigare sits.
Hjälm använder jag en från Casco, riktigt bekväm hjälm! Man känner knappt att man har den på sig, och eftersom man ställer in storleken i bak på den kan man ha tjocka mössor under på vintern och den ändå är lagom.
Jag rider med skor och shaps, har dessa skor från horselife:
Samt dessa chaps från Pioneer (de blåa):
Äger också ett par montéstövlar, men dem har jag ännu inte använt någon gång:
Ska få klack ditsatt på dem så att de återigen är godkända för monté.

Kommentarer
Postat av: marina --- montéryttare

sv: ja han e ganska snygg iaf =) jag har fått han, fast han får 20% på insprunget, vill ja inte ha han sen får ja göra vad ja vill med han..

2012-03-18 @ 21:29:33
URL: http://marinasmonte.blogg.se/
Postat av: Anonym

tack för svaret :) vart har du köpt galoppstövlarna?

2012-03-21 @ 19:26:50
Postat av: Emma

Vart komme chapsen ifrån? :)

2012-03-26 @ 20:33:28
URL: http://travbruttan.blogg.se/
Postat av: writing services

Personally I like these lack boots really most of all!

2012-03-30 @ 09:58:31
URL: http://customwritingservices.org/report.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback