Veckans ämne: Utrustning!

Veckans ämne: Utrustning, vad och varför har du just den utrustningen på din/dina hästar?
 
Foto: Malin Albinsson - http://mvafoto.se
 
Min utrustning:
 
Vilka tyglar jag använder är lite olika, men allra helst har jag dem som jag har på bilden ovan, dem trivs jag bäst med, dem är lite tjockare än många vanliga tyglar och gummit gör att man får riktigt bra grepp, har 2 par så att jag även kan använda dem som dubbla, även då får man ett riktigt bra grepp om tyglarna när man rider, har även ett par stegtyglar, men tycker att dem blir lite klumpiga att rida med.
 
Sadel har jag en Zilco på 1,5 kg, fick en fråga en gång om varför jag inte har en lättare sadel, eftersom jag får använda vikter när jag rider med denna sadeln så tycker jag att det är onödigt att ha en ännu lättare och få använda ännu mer "dövikt" i viktvojlocken. Strävar efter att ha så mycket av vikten som möjligt i min egen kropp.
Jag har inte en tyngre sadel för jag tycker att denna är så otroligt skön, och min vinterutrustning väger 12 kg med denna sadeln, så skulle jag ha en tyngre sadel på vintern skulle jag väga onödigt mycket.
 
Under sadeln använder jag en pufferpad, denna har jag för att viktvojlicken ska ligga bättre och hästen inte ska känna av den. Pufferpaden väger lite mer än mina andra små montéschabrak också,
 
Har alltid en anti-glid gelpad underst närmast hästen, den avlastar hästens rygg samtidigt som den gör att sadeln ligger still, att den väger 1 kg är också välkommet.
 
Övergjord behöver man egentligen bara ha om sadeln bara har en sadelstropp, min har två, men jag använder övergjord ändå, dels så är det en extra säkerhet och jag behöver den så sadelgjordstropparna ligger under den, annars stör jag mig på dem även om jag drar ner den där lilla flärpen som skyddar, för har jag flärpen över spännerna, sedan har jag övergjorde över det, så sitter allt perfekt!
 
Halsring använder jag för att jag tycker att det är en bra säkerhet ifall hästen börjar bråka, har den även som extra stöd ibland när jag känner att jag behöver det, framför allt på hästar med känslig mun.
 
Säkerhetsväst använder jag en outlyne airowear, en bekväm väst som formar sig efter kroppen när den blir varm av högsta säkerhetsklass. Den väger också lite mer än många säkerhetsvästar vilket jag tycker är bra.
 
 
Foto: Ellen Molin
 
Hästens utrusning:
 
Big M går med ganska oavancerad utrustning, vanlig enkel spärrgrimma och 2-delat travbett. En brösta med sitt namn på.
Skydd är jag inte riktigt helt klar med, hon har lyckats slå på sig under skydden under lopp, då har jag testat skydd både med flärp och utan. Har fått tips från dem som hade henne innan. då gick hon med gamacher med flärp, lätta bakboots samt med lite wetflex där hon slår i, funderar på att köra på det eller med speedcobs, dem sitter så hon inte kan komma åt där hon slår på sig.
 
Foto: Malin Albinsson - http://mvafoto.se
 
För sulky går hon med samma utrustning som i monté fast med sele så såklart ;) i loppet bilden är tagen har hon en dressyrnosgrimma då min spärrgrimma var utlånad just då.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback