Mysigt att skritta

Big M och jag har skrittat på stubbåkern idag igen
 

 
Men som ni ser så var det tyvärr sista gången! Jag hade hoppats på att den skulle få vara tills Big M's konvalescent är över  så även hon fick busa lite därute. 
 
 
 
 
 
Big M tyckte att det var roligt att skritta på stubbåkern, men helst ville hon nog trava i full fart, men hon är en klok häst och gör som matte ber henne om, behövde bara göra en förhållning precis när vi styrde ut på åkern sedan så skrittade hon så fint. 
 
 
 
Gratis skorengörning a la borstning ;) 
 
 
 
 
 

Fina pannband

Bloggtips och fina pannband 
 

Katarina som bloggar på http://saganomensaga.blogg.se/ tipsade om pannband som säljs på Wist Design, jag blev förälskad när jag gick in på sidan och blev riktigt sugen på ett (läs flera) pannband! De var relativt billiga också, 300 kr för ett egendesignat pannband.
Dock är min plånbok tom :( så ett sådant pannband får tyvärr vänta för min del. Om ingen gullig själ väldigt gärna känner att dom har lust att ge mig ett haha ;)
 
 
Jag tänker mig detta men med röda pärlor istället för de vita och helsilvriga smådetaljer mellan pärlorna istället för de flerfärgade som är på detta pannband. Mums!
 
 
 
 
 

Ska jag!?

 
Ska JAG behöva stå stilla på stallgången!?!? - Big Mama Dynamite
 
 
 

Skritt skritt

Big M är glad som får röra på sig igen
 


Vi har hunnit vara ute och skritta 2 ggr nu, igår skrittade vi en sväng i skogen och idag blev det runt stubbåkern med sällskap av Bengan och hans häst Mells. 
Det märks att hon tycker att det är både roligt och skönt att röra på sig igen. 
 
 
Big M och jag känner oss coolast i Hangelösa för vi matchar huva och tyglar ;)
 
 
 
 

Veterinärbesök

Veterinären har varit ute och gått igenom båda mina hästar idag
 

Big M var som jag misstänkte, vänster framknä, så hon är behandlad i de och ska nu skrittas i 10 dagar, sedan kan vi sätta igång igen. Jag väljer att se det positivt, det kunde likagärna varit en skada med väldigt lång konvalescent, samtidigt som det självklart inte är kul med framknän! 
 
 
 
Aladdin har vrickat höger framkota, så han skall vila i 3 veckor och borde vara helt fräsch efter den vilan. 
 
 
Det blir roligt för Big M att börja röra på sig igen, hon tyckar att det är så tråkigt att bara gå i hagen, Aladdin o andra sidan tycker att livet är helt okej om man bara går i hagen och chillar med kompisarna. 
 
 
 
 
 
 

Nu tar jag helg!

Firar in helgen med ett gott vin!
 

Har precis kommit hem från stallet, har tömkört en pigg ponny, tänkte först tömköra honom inne bland backarna i skogen bakom stallet, men det var ganska svårt att gå nerför när han var så pigg, så tog "knorren" istället, mötte en cyklist som cyklade med en stor Grand Danois, den var ju riktigt läskig alltså. 
Har ingen bild så bjussar på en från det att jag red honom i tisdags. 
 
Moa och jag på våra tjockisar ;)
 
Big Mama har jag borstat och hon har fått beta lite idag igen, hoppas att hon är bra igen när veterinären kollar upp henne nästa vecka så vi kan komma igång och träna igen! 
 
 
 

Inte så mycket kul

Dålig uppdatering, men har inte så mycket att skriva om 
 

Ingenting känns särskilt kul just nu faktiskt om jag ska vara ärlig. Båda hästarna är halta, jag har noll energi och Gerdas begravning är på måndag. 
 
Igår var jag inte ens ute i stallet, orkade bara inte, idag har jag kännt mig febrig, åkte hem och tog tempen, men enligt termometern har jag ingen feber även fast kroppen säger någonting annat. Cyklade mot stallet i motvind och blev helt slut redan efter första kilometern. 
 
Aladdin borstades, likaså Big M. Big M har jag dessutom gått och betat i grimskaft i 40 min, hon har inget gräs i den lilla hagen som hon går i för tillfället nu när hon är skadad. Det är skönt att hon skrittar normalt, har inte testat att springa med henne, jag vill att veterinär går igenom henne oavsett eftersom hon har dragit så åt höger senaste tiden, och då känns det bara onödigt att springa med henne och kolla innan han kommer ut.
 
Positivt är iaf att jag har fått tag i veterinären och han ska komma ut nästa vecka! 
 
 

Ridit Surran

 
 
 
 
Dom som äger stallet är iväg på SM så tränat Surran åt Urban
 
 
Har aldrig ridit Surran förut, hon var mysig men inte så pigg, vilket jag trodde att hon skulle vara eftersom hon brukar vara det när hon går för vagn. Hoppas jag får rida henne flera gånger :) 
 
 

Lyckat dressyrpass

Aladdin och jag har dressyrat idag
 
 

En hingst i hagen bredvid ridbanan tyckte att det var jätteskoj att det var någon på ridbanan, vilket stal lite av Aladdins koncentration, så fokus låg på att han skulle vara koncentrerad på mig och arbetet. 
Till en början vart han lite stel i sidorna, så nära jag hade hans fulla uppmärksamhet låg fokus på att lösgöra honom, började i skritt med småvolter och serpentiner, sedan jobbade vi i trav på volter i lång och låg form.
 
Testade även lite skänkelvikning i skritt på honom idag, han fattade direkt vad jag menade och var riktigt duktig tycker jag. Efter skänkelvikningarna var han riktigt fin i travarbetet, satt ner ett par steg på honom faktiskt.
 
Jag är riktigt nöjd med honom idag, han gick i låg form och arbetade fint med ryggen, precis som jag tycker att unghästarna ska göra. Hans framåtdrivning var bra fram tills dess att han blev trött av arbetet. 
Idag hade jag velat haft bilder från passet, men det har jag inga eftersom jag var själv. 
 
 

Uttråkad häst och road ponny

Jag har en riktigt cool ponny måste jag säga
 

Vi var ute i skogen idag igen, Aladdin och jag. När vi var på asfaltsvägen kom det ganska plötsligt inpå en stor traktor med ännu större släpkärra bakom. Vi hann knappt in på den lilla vägen vi lyckligtvis var vid då, så vi hann väl knappt en meter från vägen, men Aladdin lade knappt märke till att det kom något på vägen. Där har Big M en del att ta efter, ändå är det hon som är äldst och mognast i alla andra lägen. 
 
Big M är uttråkad och gnäggar varje gång hon ser mig när jag är ute i stallet, ändå har hon en snygg kille på vardera sida om sig i hagen ;) sedan är ju frågan om hon gnäggar för att hon har tråkigt eller av vetskapen att matte har med sig mat varje gång hon kommer. 
Idag har jag faktiskt inte borstat henne, utan bara stått och myst med henne ute i hagen. 
 
 

Ponnyjobb

Jobbat med Aladdin igen
 

Tömkörde Aladdin ute i skogen igår och idag fick han komma ut i skogen igen, den sommarloja ponnyn är borta nu när det är svalare ute. Han har heller inte varit ute i skogen på länge, har knappt gått att vara där pga alla blinningar och andra bitdjur, men nu är dom så gott som borta.
Igår var han ganska tittig och trotsig, men jag vann över honom varje gång, så idag var han sitt vanliga jag igen, fast det finns ju en del att titta på som ungponny ;) 
Tänkte köra ett tag med att han får komma ut i skogen varje dag, det är jättenyttigt för honom, och han tycke att det är spännande och kul. 
 
 
Bjuder på en bild i repris på Aladdin och Moa då jag inte har så många bilder på min iPad. Foto: Marie Wickström.
 
Jag har inte fått tag på veterinären till Big M än, han har telefontid imorgon igen, så då gör jag ett nytt försök. Hon får vara ute nu i sin vinterhage, den är ju mycket mindre än sommarhagarna så hon inte springer omkring. Hon skrittar normalt iaf. Hon blir bara pysslad och bortskämd just nu. 
 
 
 

"Nyttigt"

Såhär "nyttigt" blir det om man inte får med sig lunch till jobbet
 
 
Lite föda innan man drar till stallet efter att inte haft med någon lunch till jobbet,  mina muskler gråter! 
 
 
 
 
 

Jobbiga dagar

Det var riktigt skönt att vara i stallet idag
 

Det kändes lite segt att ge sig iväg, efter att ha kämpat mig igenom dagen på jobbet hade jag mest lust att åka hem och lägga mig i sängen i fosterställning och ligga där tills det är dags att jobba imorgon. 
Men jag kan ju inte låta min boxvilande häst stå där alldeles ensam.
 
Igår var jag mest chockad och ledsen, idag vill jag inte inse vad som har hänt. Igår kväll kom tjejerna hem till mig, vilket betydde oerhört mycket! Egentligen skulle jag ha träffat en annan kompis, men avkokade det när jag hade fått veta, men att träffa tjejgänget där vi alla är i samma situation kändes faktiskt riktigt bra, vi kunde både skratta och gråta tillsammans. 
Jag fattar inte varför det skulle hända just Gerda? Den snällaste människa på denna jord som bara ville alla människor gott, hon den där positiva tjejen med så mycket energi att hon inte ens kunde sitta och se en hel film utan att vara uppe och göra något. 
Visst, denna sjukdom önskar man inte någon, men varför händer det inte mördare, våldtäktsmän eller kvinnomisshandlare, varför Gerda? 
Man får tänka på att hon nu inte längre lider, och jag hoppas att hon trivs bra där uppe i himlen, här nere på jorden är hon saknad! 
 
Nu har jag kommit ifrån tråden i min blogg, men kände att jag behövde skriva av mig lite, det är så mycket tankar som snurrar runt i huvudet hela tiden. 
 
Har dåligt samvete att jag inte gjorde något med Aladdin idag, men orken fanns inte. Han får komma ut imorgon.
Big M har jag borstat, gungat manke (bra på boxvilande hästar) och masserat lite över ryggen, idag fanns det fortfarande ingen svullnad eller värme någonstans vilket är positivt. Imorgon ska jag ringa veterinären och försöka få en tid. Hoppas också han säger att hon kan gå ut i hagen, för hon är riktigt uttråkad just nu. Hon hade druckit upp båda hinkarna vatten, så ställde in en 3:e, 60 liter borde hon ju inte dricka upp på ett dygn. 
 
 

Tung dag!

Vila i frid min fina vän Gerda <3
 
En nära vän till mig har kämpat mot cancer i nästan ett år, inatt förlorade hon den kampen. Vila i frid! Kvar finns våra roliga minnen och en stor saknad. Men nu slipper hon i alla fall lida så. 
 
Något positivt med denna tunga dag var i alla fall att Big M varken var varm eller svullen idag, och hon skrittade normal när jag ställde upp henne på gången. Hon fick massage av mamma och jag borstade och stod och myste med henne.
Har även ridit Aladdin, Barbacka lite i skogen bakom stallet, det var mysigt och skönt att skingra tankarna lite.
 
 

Provlopp 100813

Min tappra fina tjej kämpade till en 3:e plats fastän hon gick sönder
 
 
Loppet var i Autostart, alla utom en hade missat detta så vi blev lite smått överraskade på genomgången vi hade innan. Jag tycker autostart är roligare, så det blev en positiv överraskning. Vi beslutade att hålla ett tempo på 1.25 och fri fart sista 500.
 
I loppet travade hon jättefint, det som var annorlunda var att hon drog åt höger under hela loppet, på upploppet då vi inte längre hade någon på högersidan drog hon ut nästan halva travbanan och hon svarade inte på min drivning så som hon brukar, hon ökade bara lite när jag drev.
 
Hon skrittade normalt ner mot boxarna igen, men när jag började trava för att jogga av på skogsslingan var hon lite halt, men ingenting i skritten, på väg till duschen sedan när jag tagit av alla grejer var hon riktigt riktigt dålig i vänster fram.
 
Har under dagen kylt henne 20 min x 3 med kallvatten inne i duschen. Niclas Stenquist kom och tittade och kände på henne, det är ju väldigt svårt att känna direkt efter ett lopp när de fortfarande är varma, men han tror inte att det är senor eller gaffelband, han gissar på antingen knä eller hov, och har vi tur bara en vrickning.
Hon ska stå på boxvila nu i 3 dagar, på Tisdag ska jag kontakta veterinär och gå igenom henne.
 
Lite bilder från loppet:
 
Värmning
 
Defilering
 
Provstart
 
Pågående lopp
 
Upplopp
 
Fotograf: Anette Bro-Söndergaard
 
Grattis Charlotta Lusensky och hästen Noble Stone som vann provloppet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.