Pannlampa is the shit

Har i år börjat använda mig av pannlampa när jag rider 
 
...och hur har jag klarat mig utan det innan!?
 
 
Big M och Aladdin tycker att det är helt ok med pannlampa, Big M går framåt bättre med pannlampa i mörkret, så hon har nog också nytta av den.  Lasse har jag ingen aning om än då jag aldrig har ridit honom när det är mörkt ute. 
 
Ett tips om du ska rida med pannlampa för första gången med din häst, ta  en promenad istället, för en del hästar blir skogstokiga. 
 
 
 

Provloppet

Nöjd häst, nöjd kusk och nöjd tränare - kan det bli bättre?
 

Big M tog ledningen från start, vilket också betyder att hon "vann" loppet. I 1.25-loppet får man inte gå förbi den som har ledning efter 500 meter. Mikael Melchior satt i sulkyn och gjorde det bra! 
 
 
 
 
 
Två värmningsbilder. Bakom Big M springer Brännebos Surprise (Surran) med Mimmi i sulkyn, Micke körde även Surran i sitt provlopp. Surran gjorde även hon ett bra provlopp och blev 4:a. 
 
 
 
 
 
 
 
Det var lite synd att det inte var fler hästar med, men ett bra jobb för Big M. 
 
 
 
 
 
 

Mot Axevalla

Idag är det dags för provlopp


Det är 3 st i Big M's lopp och hon har spår 1. 1.25 loppet ska hon vara med i och Mikael Melchior kör!


Första banjobbet

Igår hade jag en pigg och lycklig häst
 

Vi var inne på travet och körde banjobb med Big M och Surran. Big M tyckte att det var jätteroligt att åka in till travet igen, detta var första snabbare jobbet hon gjore sedan mitten av Augusti.
De fick ett lugnt banjobb i 1.40 tempo, Big M fick gå i ledning och på upploppet styrde Mimmi ut så fick de gasa på lite in i mål. Big M sprang med glatt spetsade öron hela tiden! 
 
Längtar tills det är dags för det här igen!!! 
 
Lasse fortsätter sin vila, han blir ompysslad varje kväll vilket han tycker mycket om. Han har börjat vänja sig lite mer vid sina Ice-Vibe's. Han gillar dem på frambenen utan kylning, men när de kyler bakbenen är det lite snuskigt tycker han. Längtar så till våren när vi förhoppningsvis kan sätta igång honom igen.
 
Lite rolig sists på bilden, men jag rider lätt när bilden tas, vi värmer upp
 
Drömde härom natten att vi var med i provlopp, vi låg sist i fältet i andra spår och bara låg och kände på dragläget, sedan när vi kom in i sista sväng bara jag släppte lite på tyglarna  så drog han iväg för att avancera framåt, sedan vaknade jag av väckarklockan så jag vet inte hur det gick ;)  
 
 
 

Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.