Mera träning

Nu är det dags att öka på träningen för Big M's del
 

Hon var till och med tittig på rundbanan hemma idag, aldrig hänt tidigare, så nu är det dags att öka på träningen lite grann. Imorgon är ett pass offroad i skogen bakom stallet planerat och på onsdag blir det rundbanan igen. 
 
Ut i de riktiga skogarna får vänta ett tag, för imorgon börjar älgjakten, såg 2 älgar när  jag cyklade till stallet idag :S i samma skog vi kör och rider!! 
 
Haha, jag ser ut som en spyfluga, jag orkade inte ändra remmen på glasögonen så jag har dem under hjälmen ;) men Big M är söt iaf
 
 
Foto: Marie Wickström 
 
 
 
 

Energi

Big M har fått väldigt mycket energi nu när hon fått vila så mycket
 
Under tiden som jag låg hemma och var sjuk hann Big M samla ihop massor av extra energi, idag var vi ute i skogen, och min stencoola häst var tittig! 
 
Häromadagen var vi på travbanan, då fick hon lite ryck ett par gånger, men hon var ändå lydig och gick att få kontroll på efter ett litet tag, dom ser lite roliga ut med svansen rakt upp. 
 
Kanske ska börja skriva rundbanan i fortsättningen, annars låter det ju dom att vi varit inne på travet och tränat.
 
Här var hon lugn och fin, som hon var mellan sina små ryck
 Foto: Marie Wickström 
 
Även Aladdin har varit ute på sina skrittturer, händer inte så mycket där ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk

När hästarna äntligen är friska så ska jag gå och bli sjuk
 

Det var så härligt att börja sätta igång hästarna, Big M har travat lite grann i två pass och Aladdin har mognat i huvudet när vi skrittat ut på roliga turer i skogen med kompisar. Och nu går jag och blir sjuk! 
Fick gå hem från jobbet idag och har tillbringat dagen i sängen med coca coola och Alvedon, sovit bort flera timmar av dagen. Feber och förkylning är verkligen inte min grej! 
 
Moa skulle rida Aladdin idag och imorgon, så för hans del är det ingen fara, Urban är gullig och tar hand om Big M åt mig med mockning och så, väldigt tacksamt! Jag frågade mamma om inte hon ville tömköra Big M, men hon var också sjuk så Big M får vila.
Jag, mamma och min kusin Axel är sjuka, vi måste ha blivit smittade av någon på kalaset i helgen. 
 
 

Båda hästar ut

Ny vecka efter en kort helg 
 

Big M var först ut idag, vi har börjat jogga lite smått, inga långa travsträckor. Hon ska få en lugn igångsättning. Hon tycker iaf att det är kul att få börja röra på pinnarna lite.  hon fick sammanlagt trava lite mer än 1 km, med skritt däremellan. Fräsch och fin, mjuk i kroppen efter gårdagens massage. 
 
Näste man för rakning var Aladdin
 
Vi fick sällskap av Mimmi och Didde, det var kul. Blev delvis en ny väg för både mig och Aladdin, småstigar med mycket ris och stockar att lyfta benen över och tight mellan träden, mycket upp och ner också. Sedan blev det helt offroad och även uppför en superbrant liten sandbacke.
Aladdin klarade detta galant, han har otroligt bra balans! När han klarade branten blev han riktigt mallig. Han tyckte att dagens ridtur var riktigt kul, och det gjorde jag också! 
 
 

Ridtur med jobbarkompis

Red ut tillsammans med en jobbarkompis idag
 

Det blev Aladdin som fick komma ut på en ridtur i skogen, min jobbarkompis är medryttare på en häst som står ungefär 5 km bort så vi red tillsammans idag, det var roligt, tyvärr blev det ju bara skritt då. Men vi var ute nästan en timme. 
 
 
 
Big M och jag har tränat ute i backar och runt träd inne i skogen, bra träning för både matte och häst ;) i skogen bakom stallet var det inga älgflugor heller.
 
 
Imorgon ska jag jobba, börjar kl 6, tidigt! 
 
 
 
 
 

Skogstur och lösa travhästar

Börjar med att bjuda på lite bilder från igår
 

 
 
 
 
foto: Marie Wickström
 
 
Idag red jag ut på en mysig ridtur med Aladdin, vi fick trevligt sällskap av Julia och Stockan. Aladdin skötte sig kanonbra, lullade på bakom Stockan och var pigg o glad. Travade lite då och då, men lyssnade bra när jag tog ner han till skritt igen. Kom en bil med släpkärra och han böjde inte ens på örat, cooling!
 
 
Sedan var det Big M's tur. Tömkörde henne samma sväng som Aladdin och Stockan gick. Först kommer en bil, det gick bra, sen kommer en till bil, då vänder hon åt höger, hoppar över de ganska stora diket och springer iväg! Jag tappar henne tyvärr.
Hon springer iväg längs med stubbåkern hon kastade sig ut på och springer åt fel håll, stannar när hon kommer fram till majsfältet och ställer sig där och väntar på mig. 
Ser en till bil komma längre bort så får springa bort mot Big M som står vid vägkanten, hon är flera hundra meter bort, så innan jag kommer fram får jag ge bilen tecken att stanna, föraren ser att min häst är lös och stannar ungefär 100 meter bort, tacksamt! Kunde gå sista biten mot henne och fånga in henne igen. 
Tur att jag inte satt i vagn, hade inte suttit kvar genom de diket kan jag säga. Får döva henne även när hon tömkörs i fortsättningen. 
 
 
 

Ännu mera skritt :(

Nu är jag riktigt trött på att skritta! 
 

Idag skulle Aladdin sättas igång, jag har skrittat honom i ett par dagar nu och idag fick han trava längs med grusvägen mot stallet så jag skulle känna att han inte var halt och sedan hängde vi med Mickan med Tiger och hennes kompis med Mells och galopperade ett halvt varv runt travbanan, Aladdin och jag galopperade i mitten.
 
Jag trodde att han skulle vara riktigt busig, men en liten spark backut tycker jag är ett väl godkänt beteende för en liten 4-åring som stått i 3 veckor. 
 
Ringde glatt till mamma och skulle berätta hur duktig han var. Hon: nej nej nej, han ska skritta i minst 3 veckor, sedan skritta och galoppera i 3 veckor, jag är sååå trött på att skritta. Någon som har en häst jag kan få rida lite fort på? ;) 
 
 
Big M har jag varit ute och gått med en sväng, går med henne lite längre för varje dag. Det är så härligt att se henne frisk igen <3 
 
 
Hallå där nere 
 
 
 
 
 

Heldag i stallet

Varit i stallet i 8 timmar idag
 

Tanken var att jag skulle åka hem en sväng mitt på dagen, men det blåste så himla mycket så jag valde att stanna kvar hela dagen istället. Mamma skulle komma ut och massera 2 st i stallet på eftermiddagen och Big M skulle ha medicinering kl 16. 
Men ville ju ändå ut till stallet på förmiddagen och tempa och kolla till Big M.
 
Hon har inte längre någon feber och hon äter och dricker normalt igen, hon är pigg och vaken Och beter sig som vanligt. Imorgon kommer provsvaren, beroende på hur dem ser ut och om hon har feber eller inte imorgon så får vi se om hon kommer bli fortsatt medicinerad eller inte. 
 
 
Jag har tjuvstartat lite med Aladdin, han ska ju vila tills på onsdag egentligen, men gick med honom 2 varv runt travbanan idag, han springer ju omkring i hagen så jag tror inte det är någon som helst fara att bara leda honom lite grann i grimskaft. 
 
Visst passar han fint i grönt? Skulle vara snyggt med matchande berlindor till ;) 
 
 
 

Big M sjuk :(

När ska oturen vända!?
 

Det första jag utbrast när jag kom in i stallet igår utan att ens ha träffat Big M än var "min häst är sjuk". Det såg jag efter ett kort ögonkast i boxen, hon hade varken druckit vatten eller ätit upp sin frukost. 
 
Mycket riktigt, hon hade hög feber och veterinär har varit ute 2 ggr, hon har fått mediciner samt dropp. Blodprover är tagna men svar får vi inte förrens på måndag, hon ska fortsätta medicineras  under helgen. 
 
Är jätteorolig för henne, inte bra med så hög feber och medicinerna hon får är skarpa för hennes känsliga mage, så hon har fått medicin för magen också. Hon måste dricka vatten!
 
 
Krya på dig min finaste <3
 
 
 
 

Härlig hösttur

Big M kändes jättefin idag!
 

Big M var pigg och kändes fin och lösgjord idag. Hon skrittade riktigt bra genom hela kroppen med långa vägvinnande kliv, hon ville väldigt gärna trava idag och frågade flera gånger under turen. Jag ska börja trava henne på fredag är planen.
 
 
Igår tränades både matte och Big M samtidigt, tömkörde slalom mellan träden i lingonriset inne i skogen, även en svag backe fanns där vi gick slalom. Gick bra fram tills dess att vi blev totalt överfallna av älgflugor. 
 
 
 

Massage

Big M har fått massage idag
 

Efter massagen gick jag en promenad med henne på 25 mintuter. Det tyckte hon var mysigt. 
 
Aladdin känns det som att han har vilat i en evighet, men det har bara gått 1 1/5 vecka, alltså ska han vila lika länge till innan vi ska sätta igång honom igen. 
 
 
Själv har jag haft en riktig slappisdag idag, har faktiskt varit riktigt skönt att göra ingenting, det enda fysiskt aktiva jag har gjort idag var promenaden med Big M och mockningen. 
 
 

Luvhater

Såhär glad blir Big M när man sätter på henne luvan
 

 
ser ni mördarblicken ;)
 
Men jag vet att hon älskar mig ändå, för hon gnäggar glatt varje gång jag kommer till stallet :) 
 
Igår var vi ute och skrittade ungefär en timme, då fick hon gå för vagn, idag hade jag inte så mycket tid, så jag tömkörde henne bara kortaste svängen längs asfaltsvägen. Tänkte att hon skulle få träna extra mycket på trafiken, då kommer det såklart bara en endaste bil, men den brydde hon sig inte ett dugg om. 
 
 

Ny runda

Big M och jag var ute i 1 h och 20 min idag
 
Vi hittade en ny runda inne i skogen idag, den var riktigt mysig, men tyvärr går den  bara att rida, inte köra. Hela rundan utom typ 10 meter av täta träd skulle gå att köra bortsett från en stubbe som skulle vara ivägen och 3-4 hinder som vi kan hoppa över sen när hon är igång. 
 
 
 
 

Myspys

Vi har det så mysigt, mina hästar och jag!
 
Jag blir så glad av mina hästar, Big M gnäggar glatt varje gång jag kommer till stallet, och när jag närmade mig Aladdins hage idag stod han längst ner, men när jag ropade på honom kom han i full galopp med tillhörande bocksprång. Då fick han äpplen, men han fick dela med sig till sina kompisar, dock fattade inte Cicci att man kunde äta dom, inte ens pyttesmå bitar, dessa 1-åringar, dom har så mycket att lära ;)
 
Big M har varit ute och skrittat, mysigt tyckte både jag och hon.
 
 
Skönt att alla blinningar och flugor är borta nu när man bara ska skritta, kan det inte vara försommar och sensommar jämt? 
 
 
 

Sitsträning!?

Nya sitsträningen kanske?
 
Hittade dem här random på internet: 
 
Dessa marknadsförs som en himla bra träningsmaskin som ska träna hela kroppen framför tvsoffan, det är en hästsimulator! 
Sitsträning var det första jag tänkte på, synd att den bara galopperar ;) men den galopperar i 3 olika hastigheter.
 
 
 
 
Tyvärr har jag ingen aning om vart man kan köpa dem och hur mycket dem kostar.
 
 

Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.