Gott Nytt År

Jag vill önska mina fina läsare ett Gott Nytt År!
 
Mina nyårslöften inför 2015:
1. Bli mer positiv
2. Få mer energi (vet inte hur, men det löser sig)
 
Vad är era nyårslöften?
 
 

Ingen dröm är för storJag vet inte vem denna personen är, men någon högre makt - ge mig hennes sits!!! 

Big M

Big M c:a 180 dagar
 
 
 

Dag 180

Fostret har nu fyrdubblat sin vikt de senaste 30 dagarna.

Man och svans har växit ut och den är i storlek med en Beagle.


Fungerar fortf inte

Min blogg app fungerar fortfarande inte som den ska och det går inte lägga upp bilder :/ 

Försökt publicera ett inlägg med bilder nu under min rast, så nu tar min lunchrast snart slut, får blogga ikväll istället. 

God Fortsättning!! 

Någon mer?

Är det någon mer som har problem med din blogg.se app?
Gör jag ett inlägg med bilder går det inte publicera, är det bara text går det att publicera. 
Men hur roligt är det med en blogg utan bilder!? 

Hoppas ni haft en helt underbar Jul med  era nära och kära. Det har jag haft :) 

God fortsättning!! 

- Gabriella

Galoppjobb

Ridit första galoppjobbet tillsammans med Lasse

Han har inte galopperat förrens han var hos sin förra ägare, men han förstod direkt vad jag menade. Han tyckte att det var jättekul och i de andra intervallerna galopperade han nästan redan innan han kom ut på banan. 
Lite suddiga foton då dem är tagna med mobil i skymningsljus. 

- Gabriella 

Lite sorgligt

Köpt nya ridbyxor :) 

Håkans Häst & Hund har just nu utförsäljning och jag fyndade ett par ridbyxor. 
Letade också efter vinterridstövlar då mina inte är godkända att rida montélopp i, men det var slutsålt. 

Det som det var mest rea på var flyttat ut till krogen där det spelades julmusik och bjöds på glögg. 

Känns lite sorgligt, iprincip allt jag äger i hästväg kommer därifrån och snart upphör butiken! 

Bengan shoppade lite till Lasse. Han får en mysig värmande hals att ha när det är kallt efter träning och tävling, ett till fleecetäcke, benlindor och två nya grimmor. 

- Gabriella

Träning igår

Lasse is back

Igår var det träning inne på travet som stod på schemat. 
Vi har ju varit lite bekymrade över Lasse då han inte var sig själv efter loppet, han har ju varit på två olika veterinärundersökningar men inga fel hittades. 
Förra söndagen var han ju bättre och igår var han sig själv igen. Han kändes dessutom himla lycklig och nöjd med sig själv. 

Vi tog det lite lugnt med ett 1600m heat och ett 1000m heat. Han har ju haft en lugn period eftersom han inte var sig själv osv och nu blev det ju en vecka mellan första och andra träningen efter den lugna perioden. 


Jag vet att han går vänsterställd på bilderna, men det är en liten vall längst in på innerspåret och Lasse ville gärna springa upp i den, så fick sitta och styra ut hela tiden. 

Börjar inse att 27 dec är närmare än jag trott så vi hinner troligen inte iordning igen till de montéloppet. I januari såg det lite mörkt ut att få rida honom själv i loppen :( 

- GabriellaMysig tur

Varit ute på en mysig tur med Big M

Det blev ganska mycket skritt, i skogen var det lerigt efter allt regnande senaste tiden, så det var lite för halt för att trava, sen kom jag ut på grusväg, men den var täckt av en ishinna och Big M hade inga brodd, så det var bara att vända och skritta tillbaka, tog en omväg till stallet längs några andra grusvägar som inte var täcka med is så hon fick trava och galoppera lite. Sedan tog vi ett par varv på ridbanan, där kändes hon grymt bra idag!

Ute på tur

I stallet


Bebismage, fölet är större än en kanin men mindre än en Beagle. 

Gott med vatten 

Gick förresten jättebra att springa på löpbandet, inte alls så tråkigt som jag trodde det skulle vara och kroppen min var sig själv igen. 

- Gabriella


Dåligt

Skriver inte så ofta om min egen träning här
 
...men i detta inlägg kommer jag att göra det. 
 
Har ni någon gång ett riktigt kasst träningspass då ingenting fungerar och man bara blir på uruselt humör? 
 
Jag hade ett sådant idag! Skulle ut och springa vilket jag brukar göra c:a 2 ggr/vecka (gjort i 1 och en halv månad). Tänkte bara springa 3 km och kolla tiden inför kommande fystest (brukar springa 5 km annars). 
Sprang första km och kroppen ville inte alls, jag blev jättetrött och illamående och trodde jag skulle kräkas typ. Brukar annars få mer energi efter någon km men verkligen inte idag.
Kollade klockan efter den kilometern - 6 min, betyder att jag idag skulle sprungit 3 min för långsamt om jag fortsatt i samma tempo, tappade motivationen helt att försöka när jag kom till asfalten och den var täckt med en ishinna, snorhalt så man kunde inte ens gå utan att halka. Bajskorv!!!
 
Så imorgon tänkte jag gå till gymmet och springa på löpband, då kan jag iaf springa utan att riskera att halka och slå ihjäl mig. Har aldrig sprungit på löpband förut så det ska bli intressant. 
 
 

Provat nya sadeln

Testade min nya sadel i ett jobb på unghästbanan idag
 
Det var första gången jag red snabbt med en montésadel utan knäkuddar. Räknar inte med min första montésadel då pga att den var uppbyggd på ett helt annat sätt än zilcosadlarna jag rider i nu. (Min första var en montésadel av äldre fransk modell). 
 
Heter det förresten knäkuddar? En del säger knäkuddar och en del kallar det knäskydd. På en ridsadel kallas det väl vulster? Vet inte vad det egentligen heter på racesadlar. 
 
Jag kan faktiskt inte svara på än vad jag tycker bäst om - med eller utan. Men jag älskar den nya sadeln, jättebekväm att rida i! Men det tycker jag även att min andra zilco är. 
Kände ingen jätteskillnad, men det kanske man gör när man ridit mer i dom olika sadlarna? 
 
Vad tycker Du bäst om att rida i? Med eller utan knäkuddar?
 
 
 
 Värmde upp med hoppsadeln som vanligt. Mitt knä kändes ok när jag red så bytte till montésadel efter värmningen. Red bara ett heat på 1600 meter på unghästbanan eftersom han inte gått snabbt på c:a två veckor nu. Både Lasse och jag var nöjda efteråt trots kraftig blåst och regn.
 
 
Det här med att stå stilla för att ta bilder var inte Lasses melodi
 
 
 
 

Inte som planerat

Den här dagen blev inte riktigt som planerat...
 
...men det kanske var bra?
Det var lördagsjobb på jobbet idag, efter vi slutat hade jag tänkt åka ut till Big M, cyklade hem för att byta om och kolla när bussen gick, då går det ingen buss förrens 16.30, så mamma åkte ut och red istället. 
 
Kanske var bra för mig att stanna hemma och vila, har haft ont i mitt vänstra knä ett tag och de senaste dagarna har det gått ner i foten, så min fot har sovit i ett par dagar.
Får se hur det känns imorgon, hade tänkt att Lasse skulle få gå ett 1600 meters heat på unghästbanan, känns knäet bra vill jag testa nya sadeln, men känns det inte bra får jag rida i hoppsadeln.
 
 
 

Tråkigt väder

Såg fram emot att ut och köra i dagsljuset idag!
 
På fredagar slutar vi klockan 1 på jobbet, hela dagen hade jag glatts åt att ut och köra Lasse i dagsljus, efter att ha stämplat ut och bytt om öppnar jag dörren - och möts av spöregn!! 
Men Lasse och jag gav oss iväg på en skrittrunda med tryckvagnen ändå, när man väl är ute tänker man inte så mycket på att det regnar, det är bara innan man gett sig ut som det känns jobbigt. 
 
I onsdags var vi inne på travet, skulle bara jogga eftersom Lasse haft sin mini-vila, men det var kallt ute och fruset i marken, så gick inte trava hemma, och inne på travet finns det ju inte bara mjuka fina banor - dom har belysning också. 
Han fick jogga under sadel och på slingan fick vi sällskap av en till som var ute och tränade sin häst. Tänkte inte på att fråga vad han hette men vi båda tyckte att det var trevligt med lite sällskap. 
 
Det är inte lätt att ta kort på en kille som tigger morötter. 
 
Nu är det väl dags att börja gasa lite igen, vill anmäla till ett lopp i slutet av året, vi får se om vi hinner komma iordning igen tills dess nu när han tagit det lugnt ett par veckor.
 
 
 

Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.