Catch Rider

I tisdags red jag 4 fina hästar efter jobbet

Bloggat dåligt i veckan, surfen är slut både på mobil och iPad så allt går sjuuukt långsamt! Har därför inte haft tålamod till att författa något blogginlägg förrens nu. 

I tisdags efter jobbet red jag 4 fina hästar efter jobbet, One Way Laser, Sigurd Palema, French Friend och Nobel Rose. 
Nöjd med Allihop! 

Kändes riktigt lyxigt då när jag kom in med en häst stod nästa redo och hästen jag var ute med innan var duschad och klar. Det var Pia som groomade i stallet.


Det var roligt att rida ponny, och himla roligt att galoppera, det gör jag ju inte så ofta ^^ 
Det var lite skillnad då jag red Frenchen på en bra bit över 170 (han är högre än mig och jag är 172.5) och sedan upp på en liten D-ponny (eller är hon C!?). 

-  Gabriella

Sista semesterdagen

Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller!
 
De andra åren har jag kännt en viss pepp till att gå tillbaka till jobbet igen efter semestern, liksom skönt att komma  tillbaka till rutinerna och så, i år känner jag absolut ingen sådan pepp, jag skulle kunna tänka mig att ha flera veckors semester till faktiskt!
 
Nu är det slut med att kunna rida ut runt 10 på kvällarna och rida ut vid 6-tiden på mornarna då det är svalt och skönt, friskare luft och inga blinningar och andra bitdjur i luften. 
Slut med att hitta på spontana grejer under dagarna, slippa stressa och bara ta dagen som den kommer, nu börjar allvaret! 
Men jag är ändå väldigt tacksam för att jag har mitt jobb, annars hade jag ju inte kunnat syssla med det jag lever för - hästarna!
 
Igår blev Lasse tömkörd, väldigt nyttig träning för honom, och jag tycker faktiskt att han var jätteduktig, han funderade och försökte så gott han kunde och man såg honom utvecklas under passet. Mamma orkade inte gå bort till ridbanan så hon tömkörde på en yta av sand som fungerar utmärkt om man bara ska arbeta i skritt.
 
 
Duktiga Lasse jobbar på
 
Imorse var vi ute med Sigge och Frenchen, Frida och jag! De fick öka upp träningen till att trava 3 varv i varje varv efter framskrittningen. De skötte sig bra båda två! 
Efter dem var det Lasse och Aladdins tur, lyckades hålla nere tempot på Lasse såpass att Aladdin hängde med vilket jag är väldigt nöjd med! Och Aladdin skötte sig superbra på sin andra ridtur i nya stallet.
 
Frenchen lite svettig efter sitt pass
 
Big M har jag raspat framhovarna på, det var lite kämpigt i värmen, men fina blev dem, jag blev riktigt nöjd med mitt arbete! Hon går barfota nu tills hon ska börja omskolas till ridhäst, hon får vila tills blinningarna har försvunnit för säsongen, för vi ska börja med skrittarbete hade jag tänkt. 
 
Den här bilden är tagen innan jag raspade hovarna ;)
 
 
 
 

Aladdins nya hem

Idag flyttade Aladdin till sitt nya hem!
 
Aladdin med sin nya människa
 
Jag tror att Aladdin kommer trivas jättebra med sin nya matte, vi har inte sålt honom utan vi har lånat ut honom på foder. 
Det bästa av allt är ju att jag inte kommer behöva sakna honom, det är nämligen Frida som ska ha honom :) :) så han delar hage med Lasse och Big M just nu. Kan det bli bättre!? 
 
 

Lyx!

Imorse kändes det riktigt lyxigt!
 
Vi gick upp klockan kvart över 6 imorse och gick ut till stallet, där står Sigge och Frenchen färdiga med all utrustning på, så det var bara att hoppa upp och rida :) Det var Pia som var gullig och gjorde iordning dem efter att ha morgonfodrat hästarna.
 
Fina Frenchen!
 
Det var riktigt skönt att rida den tiden, hade vi sovit en halvtimme till hade det varit försent. Vi värmde upp genom att skritta banan ner till dammen, sedan travade vi två varv i varje varv på slingan för att sedan skritta av hästarna banan runt dammen igen. Riktigt mysigt och duktiga hästar som skötte sig riktigt bra! 
Efter den mysiga ridturen gick vi in och åt frukost :)
 
 

Sto-Championatet :DNy hjälm!

Fick ju inte nog av shoppingen i Falsterbo ;)
 
Jodå, det fick jag allt! Men min gamla hjälm är tyvärr trasig :( har haft den i typ 4 år, så det var ju dags att byta.
Gillar min nya hjälm skarpt, både snygg och bekväm, och till helt överkomligt pris!
 
 
Många rider ju med Jockeyhjälm, men jag gillar inte dem hjälmarna, vill ha en liten skärm på, skärmen på denna hjälm var kort och bra, ser faktiskt längre ut på bilden än vad den egentligen är, så tror att den kommer fungera alldeles utmärkt att rida lopp i.
 
 
 

Sigges dressyrpass

Kom på att jag inte har bloggat om dressyrpasset med Sigge än
 
Jag red ett dressyrpass med honom i helgen som var. Han vart riktigt fin att rida dressyr med, som jag kännt när jag joggat honom på travbanan så är han väldigt mjuk och fin i steget, detta gör att han har ganska lätt för sig på ridbanan. Han är lite som många andra travare att han gärna går på bogarna när man börjar arbeta med honom, men han lyssnade och gjorde så gott han kunde.
 
 
 
 
Mycket dressyrarbete med hästarna i stallet nu, det är jättenyttig träning för dem och gör dem mjuka och smidiga, för Sigge och Frenchen som sätts igång nu efter lite sommarlov är det en bra uppstart, ska även ta tag i mer dressyrarbete med Lasse nu eftersom det är så nyttigt för dem, kanske försöka få till ett dressyrpass i veckan åtminstone nu innan han börjar gå hårt.
 
 
 

Dressyrat

Igår fick Lasse prova på livet som dressyrhäst för andra gången i sitt liv
 
Han har väl inte direkt någon naturbegåvning för dressyr, men han har rätt hals och kropp för det, så det syns ju de få steg han sänker huvudet att om han bara lär sig kommer han bli en riktigt snygg dressyrhäst.
Han fick faktsikt lite "aha-upplevelser" under passet och utvecklades framåt. Mamma satt faktiskt upp en liten sväng på honom och efter det märktes det skillnad. 
 
Idag fick han jogga på bananan vart pigg och låg på en del och var stel och hård i högersidan - träningsvärk! Så gårdagens dressyrpass gav nog en del.
 
Idag satt jag även upp på fina French Friend, det var andra gången jag red honom, red honom även i förrgår en sväng. Båda gångerna har Frida ridit med på Sigurd Palema så har vi tränat dressyr på ridbanan.
 
 
Frenchen är inte riden så jättemycket och framförallt var det väldigt längesedan, förutom ett montékval i april samt en liten kort tur strax innan kvalet.
Dressyr är lite svårt tycker han, väldigt lik Big M inne på ridbanan. Under dagens pass släppte det en hel del för honom så jag är riktigt nöjd, och det var hans ägare också! 
 
Big M har fått komma in och bli borstad, det gillar hon, ryckte av framskorna på henne igår då de började bli slitna, så får hon ridskor sen när det är dags att börja sätta igång henne, kommer vänta till minst dag 45 innan vi sätter igång.
 
 

Bad

Igår åkte vi till Båtgården och badade med hästarna
 
Det var Frida med Aladdin, Moa med Maradona och jag med Lasse. När mamma kom till stallet frågade hon oss vad vi tänkte på, för det var mulet, regnade lite till och från samt blåste. Blåst = vågor!
Maradona hade aldrig sett vatten, Aladdin har bara badat ett par gånger i en stilla damm och Lasse har jag försökt få i en stilla damm men inte lyckats. Men alla ryttare ville väldigt gärna åka.
 
När vi kom fram och skulle parkera var hela stranden full av Kitessurfare, så på stranden och i luften fladdrade sådana här:
 
 
Mamma och jag kunde inte annat än att asgarva, och när Pia och Frida parkerade satt de också och asgarvade. Men vi lastade ur och Mamma och Pia började leda fram hästarna medans Frida och jag satte på oss hjälmar och säkerhetsvästar och pratade lite med Moa när hon och Marita kom.
 
 
Måste få skryta lite för Lasse var den coolaste av alla och brydde sig inte om alla fladdrande segel det minsta, menn Aladdin brydde sig inte heller nämnvärt.
 
Vi började med att de fick undersöka stranden och vattnet för hand och även gå i lite innan vi satt upp, vågorna var ju faktiskt lite skumma och gå i vatten var ju lite konstigt. Men när de hade gått i tyckte dem att det var jätteroligt, så vi både skrittade och travade ute i vattnet. Det är så långgrunt och bra så vi kunde gå ganska långt ut. 
 
 
 
 
    
 
 
 
Efter ett tag vågade sig även maradona i
 
 
Vi hade riktigt roligt både ryttare och hästar samt våra medhjälpare Mamma, Pia, Bengan och Marita.
 
 

Trött

Borta bra men hemma bäst
 
Varit på turné i typ en vecka nu och har så mycket att skriva om, men just nu vill jag bara sova, bjuder er på två sneakpeak bilder om kommande inlägg...
 
 
God natt <3 
 
 

Dagens fynd

Dag två på Falsterbo horseshow är över 

Det har varit riktigt roligt idag också, sett fina dressyrekipage och fartfylld terränghoppning 


Har även gått en del på mässan även idag och shoppat lite. 


En mössa från Glenn Gordon och ett par tyglar till de nya tränset (Lasse har tuggat på mina andra svarta). 


En Falsterbopiké från Gina Tricot, färgerna ser lite dassiga ut på bilden pga ljuset, men är fint röd och marinblå irl. 

-  Gabriella

Tröstshopping

När hästen min inte längre får tävla i trav får jag tröstshoppa ridhästgrejer!

Vi har det bra här i Falsterbo, sett fina hästar och duktiga ryttare! 
Vi har även spenderat ett x antal timmar på mässan. 
Där har jag bl a tröstshoppat ridhästgrejor till Big M. 

Hittade ett par ridhandskar med blåa detaljer som jag ska ha när jag tävlar monté. Ett pannband med blått och vitt strass med en bakgrund i lack att ha när Lasse startar. 


Ett jättefint träns med nosgrimma i lack och pannband i lack och stora swarowskistenar. 


Baucherbett som jag är nyfiken att prova på både Big M och Lasse. 


En jättesnygg kavajliknande tröja från HVpolo, ska såklart inte ha den t-shirten under när jag använder den ;) 

- Gabriella 

Fina Ekipage

Njuter av Falsterbo och underbart väder


Den här fina 5-åringen blev jag förtjust i! Divine heter hon! 


Tittade även när Nils hoppade med sin fina Rameo, tyvärr ett nerslag på första hindret. 
Jag var med första gången som han red Rameo så det var jättekul att se dem på Falsterbo Sovit vid stallet

Har haft en rolig hästhelg
 
Igår började vi i Aladdins stall där en tjej som provridit honom ett par gånger red igen, de passar riktigt bra ihop så det vore himla roligt om dom vill ha honom. Roligt av flera anledningar som jag inte vill avslöja förrens jag vet hur det blir ;)
 
Sedan till stallet, började med att sitta upp på Sigurd Palema, jag har inte ridit honom förut. Sigge som han kallas har haft en liten viloperiod och jag har fått förfrågan om inte jag vill rida honom nu när han ska sättas igång. Han var riktigt trevlig så det ser jag verkligen fram emot! Hade vart bra om jag red honom idag också egentligen men tyvärr räckte inte tiden till. 
 
Sigurd Palema
 
Frida och jag sov i lillstugan inatt, det var jättemysigt! Och på kvällen åt vi grillad kyckling, även mamma kom över på middagen, så vi hade en jättemysig kväll!
 
Nattning av mina Zebror
 
I förmiddags kom Bengan ut och vi åkte till travet med Lasse, värmde 4 varv på slingan + ett raskare varv på unghästbanan, sedan fick han gå två intervaller på rakbanan, tanken var att dom skulle gå i tvåminuterstempo, men han blev stark så det gick lite för fort.
Jag tappade inte kontrollen på honom men det gick ändå i 1.50 tempo ett tag innan jag lyckades få ner tempot igen. Vad glad han kommer bli när han får börja gå fort "på riktigt". Han kändes jättefin!
 
Lasse och jag inne på travet. Foto: Bengt-Olof Savander
 
Innan vi åkte till travet passade jag på att borsta och pyssla om Big M innan Bengan kom. Det tyckte hon var mysigt. 
 
 

Ögat bättre

Big M's öga var mkt bättre idag
 

Så skönt när man ser snabb bättring. Sköljde ur det med koksaltlösning även idag så är det förhoppningsvis helt borta imorgon. Nu är det bara en vecka kvar tills vi ska åka och kolla om det är någon bebis i magen. 
 
Lasse har varit ute och sprungit en sväng, sjukt mycket flugor och blinningar i skogen, men ute på rakbanan fungerade det bra att skritta fram utan att störas så mycket. 
 
Blivit dålig på att ta bilder igen, skärpning på mig!
 
 

Hej! Gabriella Bro-Söndergaard är mitt namn, välkommen till min blogg där jag skriver om monté, min träning med hästarna och min väg uppåt inom montésporten. Vill du ha din häst riden i lopp, provlopp eller i banjobb? Då är du välkommen att kontakta mig via mail: bella.manson@live.se där du kan få telefonr mm.